SCOALA DE DANS POPULAR – EDUARD HOROBEANU

Eduard Horobeanu in varsta de 30 ani, coregraf atestat de Asociația Coregrafilor Ansamblurilor Folclorice din România, condusă de Nea Marin, singura instituție de folclor recunoscută la nivel national, a deschis usile primei Sali de Dans Popular in Campulung Muscel.

          Eduard Horobeanu a urcat prima data pe scena la varsta de 4 ani, dansand *Calusul*, dans cu traditie in tara noastra. Are o experienta de peste 25 ani in diferite ansambluri folclorice, a castigat competitii nationale, a condus ansambluri folclorice, a realizat coregrafii pentru spectacole importante, a participat la spectacole internationale.

*Poze cu Eduard Horobeanu, diferenta intre poze de 25 ani

              Eduard H. este specialist in dansuri populare si coregrafii de grup, in ultimii ani a condus timp de 7 ani ansamblul *Traditie si continuitate – Gorgota – Prahova* si 5 ani ansamblul *Mugurasii Poienarilor – Prahova*.

              Isi iubește foarte mult elevii și pe mulți dintre ei i-a convins să facă performanță, transmițându-le iubirea, pasiunea lui și respectul pentru dansul popular, pentru tradițiile românești, dar și disciplina și ordinea impuse de-a lungul timpului de dans.

            Povestea pasiunii pentru dansuri, in viata lui Eduard, a inceput la varsta de 4 ani, in timp ce viziona in mod repetat, caseta video in care tatal lui era participant cu ansamblul folcloric Carpati, la un spectacol international din Belgia.

             A derulat caseta video de atat de multe ori, pana s-a stricat, timp in care el repeta si imita pasii de dans. Asa a fost descoperit de tatal lui care i-a simtit imediat talentul si l-a urcat pe scena. Era cel mai mic dintre dansatori si cum nu avea partenera, primul dans, pe care l-a invatat foarte bine a fost *Calusul*.

             Cu prima urcare pe scena, micutul dansator a castigat *Cupa Festivalului – Pentru cel mai tanar CALUSAR*

              Era indragit de publicul larg la nivel national, dar si international, iar pasii rapizi din dans pe care ii stapanea atat de bine, il facea cel mai atragator din tot spectacolul.

              La spectacolele internationale, era luat de pe scena, iar pentru a-l gasi tatal lui in timp ce era in public facand demonstratii, ii punea un tricolor de gat, acela era modul in care micutul Eduard era recunoscut prin multime.

          Asa cum spune si traditia, dansurile populare sunt transmise mai departe din generatie in generatie.

          Intr-o familie de oameni foarte talentati, tatal lui Eduard conduce Ansamblul Carpati de peste 20 ani, ansamblul din care dintotdeauna au facut parte Eduard Horobenu, impreuna cu sora lui Ioana Radu – Horobeanu*, iar ei doi la randul lor, transmit aceata traditie mai departe, avand clase de dansuri populare.

          Dansurile populare fac parte din familia lor, astfel ei de mici au fost sustinuti,  indrumati, educati, au invatat ce inseamna adevarata responsabilitate, pentru ca mai departe, dansul, coregrafia si repetitia iti formeaza disciplina de viata.

          Dansurile populare ard in inimile parintilor, bunicilor si strabunicilor *dependenti* de folclor. Aceste dansuri trebuie sa existe in inima fiecaruia dintre noi: copii, tineri si adulti.

            Portul popular romanesc are o traditie de sute de ani, iar dansurile populare ajuta la pastrarea traditiei, a spiritului istoric si a formarii imaginatiei romanesti , asa cum este la origini.

            Eduard are in garderoba o mare colectie de costume nationale si le poarta cu mandrie.

Scoala de Dans Popular – Eduard Horobeanu

🔎 Cursuri de Dans Popular: Copii, Tineri si Adulti;

🔎 Cursuri de Dans Popular: Grupuri Organizate si Turism;

🔎 Dansul Mirilor;

🔎 Evenimente private: Ansamblul Folcloric.

Coregraf: Eduard Horobeanu

Inscrieri: +40 758 526 833

Locatie: Centrul de Afaceri Campulung, AG

Str. Brasovului, Nr 1A, Et. 1

 In incinta Liceului Industrial

🌐 Facebook : Cursuri de Dans Popular Eduard Horobeanu

🔎 YouTube: Eduard Horobeanu

Partener Turism in Muscel

Reportaj & Foto : Oana Marta

Contacteaza-ne

+40 751 779 015

www.turisminmuscel.ro

BIROU INFORMARE SI PROMOVARE – MUSCEL

🏠 Str. Negru Voda, Nr 121, Campulung, AG