Câmpulung – Cartierul Cazărmilor

Zona de sud est a Campulungului, delimitata de intersectia de la Liceul Pedagogic „Carol I” si bariera de la intrarea in Campulung dinspre Pitesti, pe malul stang al Raului Tirgului, reprezinta un mix reusit intre zona linistita cu casele localnicilor insirate de-a lungul strazilor ce urca spre dealurile molcome, pana spre cel mai inalt deal al Romaniei – Matau si a doua zona industriala a Campulungului, desfasurata de-a lungul soselei de centura a municipiului.


Componența: strazile Izvorului, Mircesti, Marasti, Valea Furnicii, Gheorghe Mitu, Leculesti, Grigore Alexandrescu, Chilii, Pirseni, Livadiei si Valea Barbusii

Suprafața: 33,16 kmp

Populația: 2950 locuitori

Altitudinea în centrul localității: 651 m

Distanța față de reședința județului: 57 km

Sărbători locale oficiale: 

  • Zona de sud-est a Câmpulungului, delimitata de intersecția de la Liceul Pedagogic „Carol I” si bariera de la intrarea in Câmpulung dinspre Pitesti, este poziționata pe malul stang al Raului Tirgului si reprezinta un mix reusit intre zona linistită cu casele localnicilor insirate de-a lungul strazilor ce urca spre dealurile molcome pana spre cel mai inalt deal al Romaniei – Matau si o zona industrială. Ea reprezinta a doua zonă industriala a Campulungului si este desfașurata de-a lungul șoselei de centura a municipiului.
  • De peste o jumatate de secol in acesta zona isi au sediile doua dintre cele mai galonate unitati ale armatei romane – Batalionul 30 Vanatori de Munte ”DRAGOSLAVELE„ continuator al traditiilor militare ale celor care au apărat cu sangelelor tara, participanți la multe misiuni de menținere a păcii alaturi de trupele NATO si – Centrul de perfectionare si aparare CRBN „MUSCEL”, unitate de tradiție unde alături de militarii români se specializeaza militari ai armatelor aliate.

Din punct de vedere economic aici gasim sedii si centre de productie ale firmelor autohtone ce se ocupa cu: confectii metalice, prelucrarea lemnului, statie betoane, prelucrarea plasticului, prelucrarea elementelor de mobilier, prelucrarea si fasonarea pietrei.

Nume cartierului provine din localizarea unitatilor militare in zona.

„Focul lui Sumedru” marchează începutul de an pastoral, va fi aprins în noaptea de 25 spre 26 octombrie, în ajun de Sfântul Dumitru. In preajma unui imens rug, aprins de tineri într-un loc înalt al satului, se adună localnicii. În jurul focului se strigă în cor ”Hai la Focul lui Sumedru!”, iar despre cei care sar peste foc se spune că vor fi sănătoși tot anul. La final, femeile împart mere și covrigi.