Leresti Voina – statiune

Categories: ,

Description

La nord de Câmpulung, la 6 km, pe valea râului Târgului, se află comuna Lereşti, frumoasă aşezare de munte, vestită pentru clima sa blândă şi frumuseţea arhitecturii populare. Localitatea a devenit, datorită şi ospitalităţii oamenilor, un minunat loc pentru vacanţe. De aici, urmând acelaşi drum circa 17 km se ajunge la Cabana Voina situată într-un decor pitoresc, înconjurată de poieni şi păduri pe valea Râului Târgului ocloind Barajul Răușor. Zona cabanei Voina, situată la o altitudine de 950 metri constituie un refugiu pentru turiştii care doresc odihnă şi linişte, fiind de asemenea, un punct de plecare pentru ascensiuni în masivul Iezer – Păpuşa. Aici puteti gasi cazare la una din multele cabane condtruite in ultimii ani. Despre zona aceasta se spune ca este “mica Elvetie” din Romania.
Aici gasiti un aer curat, fără umiditate, tocmai bun pentru o staţiune climaterică. Desi nu i s-a recunoscut oficial această calitate, vara vin aici o mulţime de vilegiaturişti (turişti). Apropierea munţilor, precum şi faptul că soarele răsare mai târziu şi apune mai devreme după dealurile mărginaşe, fac ca, vara, în timpul nopţii, să fie simţită o răcoare plăcută.

Media temperaturilor maxime în luna lui cuptor variază între 25 şi 28 grade celsius. Rar se întâlnesc temperaturi de 30, 35 grade Celsius, iar media anuală a precipitaţiilor se încadrează între 1100 şi 1300 mililitri.
Un alt motiv pentru care sa alegeti zona Cabanei Voina sunt traseele montane care pornesc de aici, 7 la numar, si care au durate cuprinse intre 3 si 9 ore. Desigur, nu doar aceasta cabana ofera cazare, in zona au aparut si alte pensiuni care primesc bucurosi oaspeti, depinde doar de ce vreti sa alegeti ca facilitati.

Calatorii cinefili au ocazia sa se opreasa, in luna august (la jumatatea lunii), la Festivalul de Film Cinesat. Acesta s se desfasoara la Ateneul „Sarmiza Bilcescu Alimanisteanu” din Voinesti – Leresti.

Additional information

Localitate

Leresti

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Leresti Voina – statiune”

Your email address will not be published. Required fields are marked *