Muzeul “Automobilului romanesc”

Description

Adresa exactă a acestui muzeu este: DN 73, numărul 69 B (la intrarea în orașul Campulung dinspre Pitești), la câțiva kilometri de centrul administrativ al urbei. Venind dinspre Pitești, muzeul se află pe partea dreaptă a șoselei și poate fi observat destul de ușor.
Căutând unele informații, putem afla că muzeul a fost înființat dintr-o inițiativă particulară, fiind inaugurat în data de 19 iulie 2014. ”Părintele” acestui muzeu este inginerul Emil Hagi, omul din a cărui pasiune pentru automobile a apărut acest interesant obiectiv. Există aici diferite modele Dacia, dar și alte mărci auto precum Aro, Oltcit, IMS ori chiar Ford si utilitare. Mașinile reprezintă, de fapt, modele de autovehicole construite de-a lungul timpului în țara noastră.

Exponatele din patrimoniul muzeului pot fi grupate în două categorii (după locul de prezentare): colecția exterioară (cuprinde automobile aflate în curtea muzeului) și colecția interioară (diferite obiecte, cărți, piese de schimb și alte exponate aflate în clădirea din vecinătate).

Programul de vizitare a acestui muzeu era afișat în apropiere: zilnic, între orele 10.00 și 18.00. În ceea ce privește tariful de intrare, accesul este gratuit (se pot face totuși donații, în interiorul muzeului existând o cutie în acest sens).

Additional information

Localitate

Câmpulung

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Muzeul “Automobilului romanesc””

Your email address will not be published. Required fields are marked *